Illegale taxidienst Uber draait megaverlies

Stads Taxi Arnhem brengt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom taxiwereld.

Taxidienst Uber draait megaverliezen. De wereldwijde omzet zou 415 miljoen euro bedragen en hierbij werd een verlies geleden van maar liefst 470 miljoen euro. Dat betekent dat er van iedere euro die er binnenkomt, 2 euro aan kosten gemaakt worden. Aan het bedrijf wordt een waarde van ruim 40 miljard toegeschreven; dat is 100 x de jaarlijkse omzet.

De cijfers zijn ingezien door Bloomberg. Uber is geld aan het ophalen bij investeerders en belooft een jaarlijkse groei van 300 procent. Het is niet bekend van welke periode de cijfers zijn. Uber wil de cijfers niet bevestigen.

Beursgang

Uber heeft in totaal al 4,6 miljard dollar aan investeringen binnengehaald. Het bedrijf zou nu op zoek zijn naar nog eens 1 tot 1,2 miljard dollar in converteerbare obligaties. Dat zijn leningen die bij een beursgang van Uber met korting kunnen worden omgezet in aandelen. De directie en vroege investeerders van Uber hopen flink te cashen na een beursgang.

Overigens zijn de directeuren van Uber Frankrijk deze week gearresteerd door de politie. Het gaat om een leidinggevende van de Franse tak en de directeur van Uber West-Europa. Dat maakte de aanklager in Parijs maandag bekend.

Frankrijk

De bestuurders worden verhoord omdat UberPop is verboden in Frankrijk. Chauffeurs die rijden voor UberPop zijn niet in het bezit van een taxilicentie. Frankrijk ziet deze taxi’s als illegale snorders. Vorige week protesteerden taxichauffeurs met licentie tegen chauffeurs die rijden voor UberPop.

De topmensen moeten in september voor de rechter komen wegens het leiden van een bedrijf dat illegaal taxivervoer aanbiedt. De politie had ze maandag gearresteerd, maar ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Bron: www.taxipro.nl/