Stads Taxi Arnhem – Toename nieuwe taxichauffeurs

Stads Taxi Arnhem Nieuws – Toename nieuwe taxichauffeurs

 

Ondanks de krimp binnen de taxisector die in de afgelopen jaren is gedaald met 20%. Is de toenamen van nieuw opgeleide taxichauffeurs opmerkelijk groot. Het betreft zelfs een stijging van 7% die is gemeten over het afgelopen jaar. De goed opgeleide taxichauffeurs zullen over het algemeen in loondienst gaan bij taxibedrijven. Dit is tevens een verbetering in de kwaliteit binnen de taxibranche. Wat voor de taxibedrijven erg positief is is dat de wet, werk en zekerheid van kracht is. Dit betekent dat een taxibedrijf maximaal 2 jaar chauffeurs in dienst mogen houden in plaats van drie jaar, alvorens er een vast contract moet worden aangeboden. In het verleden koste het veel taxibedrijven veel geld om van een werknemer af te komen als zij in vaste dienst waren.

Werkervaring is van groot belang

Het is voor taxichauffeurs van groot belang dat zij werkervaring opdoen. Want dit geeft natuurlijk een toegevoegde waarde aan de kwaliteit van de branche. Deze werkervaring kan echter ook nadelig zijn voor de taxichauffeur.Het is namelijk erg vervelend als zij met een aantal jaren werkervaring op zak worden ontslagen. Wanneer een ontslagen taxichauffeur op een baan gaat solliciteren binnen de taxibranche zal een taxibedrijf niet zomaar iemand met ervaring aannemen. Dit heeft alles te maken met de schalen binnen de CAO plicht. Wanneer een taxibedrijf een onervaren chauffeur aanneemt zou er aanzienlijk minder loon uit worden uitgekeerd. Om dit probleem op te lossen wordt er een voorstel gedaan om een trede te handhaven binnen de loonschaal. Hierdoor kan de chauffeur met ervaring hetzelfde verdienen als wanneer er een chauffeur wordt aangenomen met geen ervaring.

Het UWV stimuleert samen met de gemeenten om door middel van het bieden van financiële hulp. Wat echter ook gebeurd is dat chauffeurs die werkzaam zijn in loondienst, plaats moeten maken voor mensen die uit de bijstand komen en moeten worden opgeleid. Het is echter niet de bedoeling dat mensen onnodig hun baan kwijt raken. Het is voor zowel werknemer als werkgever een onprettige situatie.

 

Bron: taxi pro

Vertel uw netwerk over ons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *