Taxichauffeur krijgt half jaar cel voor ontucht met verstandelijk beperkte

Taxi Arnhem – Een Zevenaarse vrouw met het syndroom van Down en een soms moeizame communicatie, heeft toch goed overgebracht wat haar is overkomen.

De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat een 25-jarige taxichauffeur uit Arnhem met haar naar een parkeerplaats bij de sportvelden bij Het Hengelder is gereden. En dat hij haar op haar mond heeft gekust en tussen haar benen heeft betast. En daarvoor heeft de rechtbank woensdag 6 maanden cel opgelegd, zoals de officier van justitie 2 weken geleden ook had gevraagd.

‘Mag niet’
‘Mag niet, mag niet’ riep de vrouw tijdens haar verhoren naar aanleiding van de taxirit op 30 september 2014 naar de sportschool. En ze sprak over ‘stuiken’ en voelen ‘bij de haren’, wijzend op haar kruis.

Vermoedens
Na die rit stampte de Zevenaarse volgens haar woonbegeleidster boos, huilde en riep ‘Nee, taxi!’. 2 weken later kwam de taxi met de verdachte voorrijden en wilde de Zevenaarse niet instappen. “Andere taxi” zei ze toen. Omdat daardoor vermoedens rezen volgde onderzoek.

De chauffeur had op 30 september niet de kortste route gereden volgens het gps trackingsysteem, maar omgereden via Het Hengelder waar ze 3 minuten stilstonden.

Bron: Gelderlander