Taxi’s in Arnhem weigeren korte ritten

TAXI ARNHEM – Taxichauffeurs van standplaatsen rond het uitgaanscentrum van Arnhem weigeren om stappers mee nemen voor korte ritten. Ze wijzen die af omdat deze te weinig geld opleveren.

“We willen dat de gemeente controleurs naar standplaatsen stuurt om de wet te handhaven”, verzucht Jammy Sedighi van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem in oprichting, een organisatie die een einde wil maken aan wantoestanden in de branche.

“De gemeente moet waarschuwingen uitdelen, boetes uitschrijven en bij chauffeurs die niet luisteren voor 2 weken de vergunning intrekken om in Arnhem te mogen rijden.”

Wet
Taxibedrijven zijn verplicht om iedere rit te accepteren vanaf een door de gemeente aangewezen taxistandplaats. Dat staat al sinds 2010 in de wet. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag een chauffeur weigeren.

Weigeren
Sedighi: “Ze staan op zo’n avond een hele tijd in de rij en dan komt een klantje voor paar meters naar de Hommelseweg. Daar hebben ze geen trek in. De buitenlandse chauffeurs zijn met weigeren begonnen, nu zie je dat ook de Nederlanders chauffeurs het doen.”

Stads Taxi Arnhem

“De gemeente moet zo snel als mogelijk een keurmerk invoeren, niet geschikte taxi mogen dan niet in Arnhem rijden. Met een keurmerk kun je de chauffeurs aanspreken en eventueel bekeuren, een goede voorbeeld hiervan is het taxibranch in Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. Stads taxi Arnhem pleit al langere tijd voor een “Arnhemse Keurmerk” voor alle chauffeurs die in Arnhem willen rijden.

 

 

bron: Gelderlander

Vertel uw netwerk over ons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *